Gravhunden som race

 

 

 


Ruhåret gravhund

Kort sagt hele familiens hund! Gravhunden er den lille hund med den store hunds format. Den besidder alle andre racers gode egenskaber i sin lille spændstige krop. Den er intelligent og klog, den er modig og årvågen, den er livlig og samtidig er den stolt, fornem og værdig. Gravhunden er individualist med egen vilje og en usædvanlig evne til at danne sig en mening om tingenes tilstand.

Disse egenskaber gør, at gravhunden på forunderlig måde er i stand til at omstille sig under nye forhold, når blot dens værdighed og frihedstrang ikke krænkes. Derfor kan den samme hund det ene øjeblik være en ubarmhjertig jagthund for i næste øjeblik at være den kærligste familiehund.Gravhundens oprindelse

Gravhunden stammer oprindeligt fra Tysklad, hvor den er fremavlet til jagt. Gravhunde er en rigtig gammel hunderace. De første variationer af den hunderace som vi kender i dag, kan dateres helt tilbage til engang i 1700-tallet.
 Ud fra Bracken blev der til stadighed fremavlet hunde, der især var
egnet til jagt under jorden. Af disse kortbenede hunde udkrystalliserede Gravhunden sig, anerkendt som en af de mest alsidige jagthunderacer. Den viser også udmærkede præstationer over jorden, f eks på drev med god hals, til at jage vildtet op, såvel som til schweiss-arbejde.
På tysk (dachshund) betyder gravhund, "grævlinge hund" og det var da også tyske jægere der opdrættede denne hunderace, så den fik det udseende som den har i dag.Se også DKK/FCI race standart  http://www.dkk.dk/xdoc/120/Gravhund.pdf